Людям з порушення зору Звичайна версія

На продаж виставлено права вимоги за кредитами одного із найприбутковіших операторів зернового ринку України

20.09.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж права вимоги за кредитами, що перебувають на балансі ПАТ «ВБР». Компанія-позичальник сьогодні веде активну господарську діяльність і займається вирощуванням зернових, бобових та насіння олійних культур. Станом на початок серпня 2016-го, заборгованість за кредитами склала 51,12 млн грн. При цьому у забезпечення за договорами передано будівлі діючого молокозаводу, готель-ресторан та сільгосптехніку. На торги актив виставляється уперше.

Компанія-позичальник зареєстрована у Вінницькій області і входить до ТОП-60 найприбутковіших операторів зернового ринку України за 2015 рік (рейтинг 100 найприбутковіших компаній за версією Alliance Capital Management).

У заставу банку передана сільгосптехніка, що використовується позичальником у поточній діяльності: чотири комбайни відомої американської марки John Deere, чотири сівалки та один оприскувач.

Крім того, забезпеченням за договорами виступають будівлі та споруди діючого молокозаводу, загальною площею 6,131,3 м2, та виробниче обладнання і устаткування, що розміщуються у м. Хмільник Вінницької області. Кілька років тому у капітальний ремонт заводу було вкладено понад 20 млн. грн.

Також у забезпечення договорів передано готель-ресторан, загальною площею 954,9 м2, що також розміщується у м. Хмільник, Вінницької області.

Публічний паспорт активу із описом забезпечення можна переглянути за посиланням.

Стартова ціна лоту – 25,02 млн грн.

Аукціон з продажу прав вимоги за кредитами відбудеться 13 жовтня з 10 до 17:00 на електронному майданчику «Аграрної біржі». Кінцевий термін прийому заявок на участь у торгах – 17:00 12 жовтня.    

Нагадаємо, 13 жовтня на електронному майданчику «Аграрної біржі» також відбудеться аукціон з продажу права вимоги за кредитом, у забезпечення якого передано працюючий бізнес з виробництва промислових акумуляторів.  Компанія-позичальник є одним із найвідоміших виробників промислових акумуляторів і зарядних пристроїв у країні, а у забезпечення за договором передано нежитлову нерухомість, виробниче обладнання та майнові права на отримання грошових коштів за договором поставки. Початкова ціна лоту – 10,28 млн грн. Умови участі у торгах та публічний паспорт активу - за посиланням

Інформація про усі заплановані аукціони з продажу активів банків, що ліквідуються, виставлені лоти та умови участі у торгах можна знайти на Офіційному сайті Фонду та на Інформаційному порталі http://torgi.fg.gov.ua/.